Thalita de Jong
NOS SportAangepast

De Jong wint in Francorchamps, Van der Poel niet

Thalita de Jong heeft in Francorchamps de vijfde veldrit om de Superprestige gewonnen. Ondanks een val halverwege de koers, reed ze met veel machtsvertoon naar de zege.

Wereldkampioene De Jong ging er direct na de start vandoor. De Belgische dames Sanne Cant en Ellen Van Loy konden haar aanvankelijk nog volgen, net als de Luxemburgse Christine Majerus, maar na een paar ronden liet De Jong ze achter.

Ze leek onbedreigd naar de zege te rijden, maar na een val reden Majerus en Cant haar toch weer voorbij. De Jong krabbelde weer op, zette alle zeilen bij en wist het tweetal aan kop toch weer in te halen. Uiteindelijk won ze toch nog met een ruime voorsprong.

Geen vijf op vijf

Bij de mannen was Wout van Aert de sterkste. Hij troefde Mathieu van der Poel af, die als tweede de finish passeerde. Het was dit seizoen de eerste veldrit om de Superprestige die niet door Van der Poel werd gewonnen.

In de cross over negen ronden namen Van der Poel en de Belgen Van Aert en Toon Aerts snel afstand van de rest van het veld. In de zesde ronde maakte zowel Van der Poel als Aerts een fout aan de voet van de glibberige muur. Van Aert had een betere lijn gekozen, profiteerde en wist direct een gat te slaan.

Aerts viel terug en langzaamaan verloor ook Van der Poel steeds meer terrein. De wereldkampioen ging de slotronde in met 0.35 voorsprong en bleef buiten bereik.

In het klassement naderde Van Aert zijn Nederlandse concurrent tot op drie punten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl