Jose Mourinho op de persconferentie
NOS VoetbalAangepast

Mourinho erkent: landstitel al buiten bereik

José Mourinho kreeg afgelopen zomer carte blanche bij Manchester United. Zlatan Ibrahimovic werd weggelokt bij Paris Saint-Germain. Paul Pogba kwam voor meer dan 100 miljoen euro over van Juventus. Na de teleurstellende periode onder Louis van Gaal waren de verwachtingen in Manchester United dan ook torenhoog.

Maar vier maanden na zijn komst moet de Portugees erkennen dat de landstitel al buiten bereik ligt. "Je weet het nooit in het voetbal, maar de kloof naar de koplopers is al te groot'', zei Mourinho zaterdag op de persconferentie tegen Britse media.

Manchester United heeft na dertien competitieronden elf punten achterstand op Chelsea. De sterrenformatie uit Manchester wist slechts twee van zijn laatste tien duels te winnen.

'Dit seizoen niet meer lukken'

"We krijgen geen loon naar werken, we verdienen zeker meer goals. De ploeg wordt ook steeds beter. Onze doelstelling is kampioen worden, maar wellicht gaat dat dit seizoen niet meer lukken'', aldus Mourinho in aanloop naar de wedstrijd tegen Everton op zondag, een confrontatie tussen de nummers zes en zeven.

Mourinho volgde afgelopen zomer met veel bombarie Louis van Gaal op en de coach stelde meteen de titel als hoofddoel.

"Soms is het nauwelijks te zien aan het spel dat er een andere manager is gekomen. Maar ik probeer hier iets wezenlijks te veranderen; ik wil dat het team heel anders speelt en dat is bijzonder lastig te veranderen'', aldus Mourinho.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl