Siem de Jong
NOS VoetbalAangepast

Siem de Jong: moet laten zien dat ik het verdien

Hij wil van alles, Siem de Jong. Maar het komt er tot nu toe in Eindhoven nog niet echt uit. Drie basisplaatsen, één invalbeurt. "Ik moet laten zien dat ik het verdien."

De 27-jarige middenvelder kwam in augustus op huurbasis over van Newcastle United. Met veel speeltijd én het Nederlands elftal in zijn achterhoofd. Maar het werd een kuitblessure en een bijrol bij de landskampioen.

Nu hij weer fit is, en middenvelders als Andrés Guardado en Jorrit Hendrix dat niet zijn, liggen er kansen. Zoals in het thuisduel van zaterdag met ADO Den Haag (3-1). "Het ging conditioneel goed, ik heb 67 minuten gespeeld. Aan de bal moet ik nog wel groeien, maar dat heeft met vertrouwen te maken."

Siem de Jong: moet laten zien dat ik het verdien

De Jong was opgelucht dat PSV weer won en was tevreden met zijn rol. "Ik speelde meer in teamverband dan dat ik zelf opviel. We hebben als team een goed gevoel overgehouden aan de wedstrijd. We hebben ADO weinig laten voetballen."

'Hij geeft niet echt veel weg van tevoren'

De Jong gaat er vanuit dat hij zaterdag in Kerkrade opnieuw mag starten. Afgaande op de training van donderdag zou dat ook voor de hand liggen. "Maar hij (trainer Phillip Cocu, red.) geeft niet echt veel weg, dagen van tevoren. Dus het is niet honderd procent zeker."

Aan wedstrijdritme ontbeert het nog bij De Jong, de anderhalf jaar oudere broer van aanvoerder Luuk. "Daar hoop ik aan te kunnen werken de komende tijd. Ik moet laten zien dat ik het verdien. Maar als ik hard werk, krijg ik denk ik wel de kansen van de trainer."

Competitieduels Siem de Jong bij PSV

UitslagMinuten
24 septemberExcelsior - PSV1-36
1 oktobersc Heerenveen - PSV1-190
15 oktoberPSV - Heracles Almelo1-171
26 novemberPSV - ADO Den Haag3-167

Wat geeft Cocu hem eigenlijk mee? "Dat ik veel met de jongens bezig moet zijn. Dat ik ook daarvoor ben gehaald. Vanwege mijn ervaring, mijn verleden. Dus dat probeer ik ook. Het team op sleeptouw nemen, dat zou een hele mooie taak zijn."

Ajax en Oranje

Over zijn verleden gesproken; hoe is het als oud-Ajacied in Eindhoven? "Ik heb er niet heel erg veel last van. Er worden meer grapjes over gemaakt dan dat het tegen me werkt. Ik denk dat iedereen wel kan begrijpen dat ik wil voetballen."

En als hij aan het voetballen toekomt, hoopt hij dat Oranje niet ver weg is. "Oranje is wel het doel van dit seizoen. Ik hoop dat ik in de tweede helft van het seizoen er weer een beetje bij kan komen. Als middenvelder."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl