Arjen Robben (r) en Franck Ribéry (l) vieren de 1-2 van Robben

Robben met goal en assist belangrijk voor Bayern

Bayern München heeft in de dertiende speelronde van de Bundesliga geen fout gemaakt. De kampioen won dankzij een goal een assist van Arjen Robben met 3-1 bij FSV Mainz en nestelde zich weer naast RB Leipzig, dat zaterdag Schalke 04 ontvangt.

Mainz, dat vorig seizoen nog won in München, kwam al na drie minuten op voorsprong: Jhon Córdoba passeerde keeper Manuel Neuer met een schot in de verre hoek. Al snel was het weer gelijk. Philipp Lahm veroverde de bal met een sliding en gaf Robben daarmee de kans om Robert Lewandowski te bedienen.

Terug in de basis

Robben stond voor het eerst weer aan de aftrap sinds hij drie weken geleden geblesseerd uitviel bij het Nederlands elftal in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg. Hij maakte er in zijn 150ste Bundesligaduel koppend 1-2 van.

In het vervolg was Bayern beter, maar ook onnauwkeurig; zo liet Robben drie kansen onbenut. In blessuretijd scoorde Lewandowski nog met een vrije trap.