VVV-Venlo viert de 1-0

VVV-Venlo gelijk tegen tiental Telstar

VVV-Venlo heeft de koppositie in de Jupiler League behouden. De Limburgers kwamen tegen Telstar, dat al snel met tien stond, evenwel niet verder dan 1-1.

Doelman Wesley Zonneveld kreeg rood, nadat hij ver zijn doel uitgekomen was en de bal wegkopte. Niets mis mee, maar de arbiter zag dat anders. Jonathan Opoku buitte het overtal vlak voor rust uit, maar via Crescendo van Berkel werd het in de slotfase verrassend 1-1.

Nummer twee MVV Maastricht ging met 2-0 onderuit bij RKC Waalwijk door treffers na rust van Johan Voskamp en Moussa Sanoh. Jong Ajax boog in Leeuwarden een 1-0 achterstand om in een 1-3 overwinning.

Justin Kluivert

Eerste profgoal voor Justin Kuivert

Justin Kluivert, de zoon van, maakte namens Jong Ajax in blessuretijd zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal. Zijn strafschop werd eerst nog gekeerd door doelman Harm Zeinstra, maar in de rebound scoorde hij wel.

Helmond Sport (3-0 winst op FC Eindhoven) is daarmee de voornaamste gegadigde voor de tweede periodetitel.