Koningin Máxima tijdens haar bezoek aan gemeenschapscentrum De Pracht in Waalre
NOS NieuwsAangepast

Winnaar Appeltje van Oranje ontvangt koningin Máxima

Koningin Máxima heeft vanochtend een bezoek gebracht aan gemeenschapscentrum De Pracht in Waalre: het centrum heeft dit jaar een Appeltje van Oranje gewonnen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Oranje Fonds.

De koningin werd feestelijk onthaald in Waalre. Vlaggetjes hingen in en om het gemeenschapscentrum en de hele buurt was uitgelopen om een glimp van haar op te vangen.

Máxima kreeg een rondleiding door het buurtcentrum. Ze sprak met vrijwilligers en vaste bezoekers en woonde diverse activiteiten bij. Van de elektroclub tot de ouderensociëteit: ze lieten allemaal aan de koningin zien wat ze doen in De Pracht.

Voor een mevrouw uit de ouderengroep was het bezoek extra speciaal. De koningin feliciteerde haar persoonlijk met haar verjaardag en wenste haar een fantastische dag toe.

Appeltje van Oranje voor De Pracht

De Pracht was één van de drie winnaars van een Appeltje van Oranje. Dit jaar draaide de prijs om gemeenschapsaccommodaties die volledig door vrijwilligers gerund worden.

De prijs werd in mei al uitgereikt en bestaat uit een bronzen Appeltje van Oranje, gemaakt door Prinses Beatrix, en 15.000 euro.

Dorpshuis Ons Genoegen in Nieuwer ter Aa en ontmoetingscentrum De Gaveborg in Oostwold vielen ook in de prijzen.

Appeltjes van Oranje uitgereikt

180 vrijwilligers houden het gemeenschapscentrum, dat sinds 1981 bestaat, draaiende. Er zijn faciliteiten voor 35 lokale verenigingen en clubs en er worden allerlei activiteiten gehouden.

Wekelijks zijn er twee 'Prachtdagen': om mantelzorgers te ontlasten kunnen kwetsbare ouderen elkaar ontmoeten bij De Pracht. Ook zijn er inloopochtenden voor moeders met kinderen die nog niet naar school gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl