Nico Rosberg viert met zijn vrouw zijn wereldtitel in de Formule 1. Hij had in de GP van Abu Dhabi genoeg aan de tweede plaats
NOS SportAangepast

Vertrek wereldkampioen Rosberg verrast F1-wereld

De autosportwereld is vrijdag totaal verrast door het besluit van Nico Rosberg om de sport vaarwel te zeggen. De Duitser veroverde zondag in Abu Dhabi de wereldtitel in de Formule 1 na een lange strijd met titelverdediger en Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton.

Niemand zag het nieuws van Rosberg aankomen. Hij heeft naar eigen zeggen zijn droom waargemaakt en gaat zich richten op zijn gezin. "Deze bomexplosie zag ik niet aankomen. Nico met zijn familie, zijn volgende avontuur. Een topgozer", meende voormalig Formule 1-coureur en tv-commentaar Martin Brundle.

Teambaas Toto Wolff is vol respect voor de vertrekkende wereldkampioen. "Nico verdient respect van de sportwereld door zijn vasthoudendheid en elegantie"', zegt de baas van Mercedes, die voor volgend seizoen op zoek moet naar een sterke rijder naast Lewis Hamilton.

De collega's van de wereldkampioen hebben veel respect voor de Duitser, die het hele seizoen duelleerde met titelverdediger Lewis Hamilton en aan het einde van de cyclus het hoofd koel hield. Kevin Magnussen (Renault) en Romains Grosjean (Haas) hebben er maar één woord voor: respect.

Dat het stoeltje van de wereldkampioen vacant is, leidt ook tot ludieke twitterberichten. Zoals die van coureur Jeroen Bleekemoolen, die een afbeelding van een oproep van Mercedes-baas Toto Wolff plaatst en zich afvraagt of hij moet opnemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl