Donald Trump na zijn overwinning in Michigan
NOS NieuwsAangepast

Hoofdaanklager Michigan wil hertelling tegenhouden

De hoofdaanklager in de Amerikaanse staat Michigan heeft het hooggerechtshof van de staat gevraagd de hertelling van de stemmen voor de presidentsverkiezingen tegen te houden. Die hertelling is een wens van de kandidaat van de Groene Partij, Jill Stein. Op haar initiatief worden in de staat Wisconsin de stemmen herteld.

Volgens de aanklager is Stein niet gemachtigd om een hertelling aan te vragen omdat zij zelf geen nadeel heeft gehad van eventuele fraude. Met slechts een procent van de stemmen in Michigan zou ze nog steeds niet als winnaar in die staat zijn uitgeroepen als er wel iets is misgegaan met het stemmen.

Kiescommissie

De kiescommissie van Michigan zou vandaag bijeenkomen om te praten over het verzoek van aankomend president Trump om de hertelling te blokkeren. Die bijeenkomst is na het verzoek van de aanklager aan het hooggerechtshof uitgesteld.

Trump haalde volgens de officiële uitslag in Michigan een kleine tienduizend stemmen meer dan Hillary Clinton. Het was de laatste staat waar de uitslag bekend werd. Stein wil dat er behalve in Wisconson en Michigan ook in Pennsylvania een hertelling wordt gehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl