In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Schietende agent veroordeeld, geen straf

Een politieagent die in Den Haag een vluchtende man met twee kogels raakte, is veroordeeld voor poging tot doodslag. Maar hij krijgt geen straf. De rechtbank in Den Haag besloot dat omdat de agent onder moeilijke omstandigheden zijn werk moest doen, hij geen strafblad had en omdat de zaak al grote gevolgen voor hem heeft gehad.

Twee jaar geleden achtervolgde de motoragent een automobilist die weigerde te stoppen. De bestuurder, een Roemeen, veroorzaakte tijdens zijn vlucht levensgevaarlijke situaties. Pas na twee politieblokkades kon de auto worden stilgezet, maar de bestuurder zette het op een lopen, schrijft Omroep West.

Hoofdwond

Daarop schoot de agent twee keer gericht op de man, die te veel had gedronken. De rechtbank oordeelt dat de politieagent hier in de fout ging; hij had eerst een waarschuwingsschot moeten lossen.

De rechter heeft wel begrip voor de actie omdat de agent snel, onder druk en met veel adrenaline in zijn lichaam een beslissing moest nemen. Daarbij zou een waarschuwingsschot niet hebben geholpen omdat de man bleef doorrennen nadat hij door de eerste kogel werd geraakt.

De Roemeen werd geraakt in zijn rug en hoofd, maar overleefde het incident.

Advertentie via Ster.nl