Peter Bosz
NOS VoetbalAangepast

Bosz: Ajax wordt steeds beter

Ajax-trainer Peter Bosz zat tevreden op zijn stoel tijdens de wekelijkse persconferentie. "Ik zie de ploeg groeien. Een tijdje terug sprak ik over een goede fase of een goede helft. Die periodes worden per wedstrijd langer."

Dat Ajax nu in punten gelijk staat met Feyenoord geeft een bepaalde rust, stelt Bosz. Maar Feyenoord is binnen Ajax geenszins een dagelijks gespreksonderwerp. Bosz: "Natuurlijk kijk ik hun wedstrijden. Maar wij gaan er niet beter door voetballen als ik er iets van vind. We zijn vooral bezig met onszelf."

Peter Bosz tevreden over Ajax

Ajax kan zondagmiddag in het competitieduel met FC Groningen niet beschikken over Bertrand Traoré. De aanvaller heeft een bovenbeenblessure opgelopen.

Ook Davy Klaassen ontbreekt bij de Amsterdammers. Hij kreeg tegen Heerenveen zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is automatisch geschorst. Anwar El Ghazi is terug in de selectie.

Bertrand Traoré ontbreekt tegen Groningen door een blessure

Trainer Peter Bosz wil nog niets zeggen over de vervangers van Klaassen en Traoré. Donny van de Beek maakt een goede kans om de positie van Klaassen over te nemen. Met Vaclav Cérny en El Ghazi heeft Bosz twee opties in zijn groep om Traoré te vervangen.

Bosz stuurde El Ghazi eind oktober van de training weg, nadat de buitenaanvaller verkeerd had gereageerd op het besluit hem buiten de selectie te houden voor het duel met Excelsior. De Ajax-leiding besloot El Ghazi vervolgens een maand terug te zetten naar Jong Ajax.

Donderdag sloot de aanvaller weer bij de hoofdmacht aan. "Hij heeft gedaan wat ik van hem verwachtte", keek Bosz terug op de rentree van El Ghazi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl