Roger Federer

Lucassen: twee weken trainen met Federer, een droom die uitkomt

Stel: je bent 28 jaar, een relatief goede tennisser, maar geen speler die op een rijk verleden als professional kan bogen. Vervolgens werk je als trainer ook in de anonimiteit.

Tot het moment dat je benaderd wordt door misschien wel de beste tennisser aller tijden. Roger Federer dus. Die vraagt of je een paar weken met hem in Dubai op de baan wil staan.

Zwitserse superster

Precies dat is Peter Lucassen overkomen. Als speler kwam hij niet verder dan de 541ste plaats op de wereldranglijst. Als jonge coach schopte hij het al tot jeugdtrainer bij de Amerikaanse bond. En zo kwam hij ook met de Zwitserse superster in contact.

"Federer gaf onlangs bij de bond aan dat hij in de aanloop naar het nieuwe seizoen wil sparren met twee jonge Amerikaanse tennissers. Zo kwam hij bij de 20-jarige Ernesto Escobedo uit en omdat ik zijn coach ben, mocht ik mee", vertelt Lucassen in Langs de Lijn En Omstreken.

Lucassen geniet ontzettend van de trainingsstage. "Dit is natuurlijk prachtig. Niet alleen voor Escobedo, maar ook voor mij. We leren veel van Federer en zijn begeleidingsstaf. Het is een droom voor mij om iedere dag drie, vier uur met hem op de baan te staan."

Waar hij als speler de top niet wist te halen, hoopt Lucassen dat er tijdens zijn trainersloopbaan meer in het vat zit dan dit uitstapje naar het luxe onderkomen van Federer in Dubai.

"Tot nu toe gaat het lekker. Het is mijn doel om over een paar jaar in de spelersbox te zitten bij de grote toernooien. En ik zou het later ook onwijs leuk vinden om met Nederlandse tennissers te werken. Maar mijn carrière ligt voorlopig nog bij de Amerikaanse bond."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl