Kevin Durant vraagt het publiek om hulp
NOS SportAangepast

Twee verlengingen tegen Houston zijn de Warriors te machtig

Golden State Warriors en Cleveland Cavaliers zijn de laatste jaren de twee dominantste ploegen in de NBA, maar nu hebben de finalisten van de afgelopen twee seizoenen op dezelfde dag een thuisnederlaag geleden.

De Warriors moesten na twee verlengingen buigen voor Houston Rockets (127-132) en de Cavaliers waren niet opgewassen tegen Los Angeles Clippers (94-113).

Titelhouder Cleveland leidde tot halverwege het tweede kwart, maar Los Angeles nam daarna het heft in handen en bouwde een voorsprong van liefst 27 punten op.

Golden State wist tegen Houston aan het einde van het vierde kwart en in de slotfase van de eerste verlenging een nederlaag nog af te wenden, maar in de tweede verlenging sloegen de Rockets alsnog toe.

James Harden was bij de Rockets de gevierde man met 29 punten, 15 rebounds en 13 assists. Kevin Durant was met 39 punten topscorer bij Golden State, dat het in de laatste 3,5 minuut zonder Stephen Curry moest doen. Hij moest naar de kant omdat hij te veel overtredingen had gemaakt.

Uitslagen 1 december

Charlotte HornetsDallas Mavericks97-87
Brooklyn NetsMilwaukee Bucks93-111
Memphis GrizzliesOrlando Magic95-94
Cleveland CavaliersLos Angeles Clippers94-113
Utah JazzMiami Heat110-111
Golden State WarriorsHouston Rockets127-132

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl