Volgens de politie staat vast dat een deel van de branden in Tennessee is aangestoken
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 2 december: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Het is bewolkt en op een enkele plek miezert het. Later vanuit het noordoosten opklaringen. Het wordt zeven tot tien graden.

Wat heb je gemist?

Aanhouding om branden Tennessee, dodental naar elf

Het dodental als gevolg van de bosbranden in Tennessee is opgelopen tot elf. Volgens de politie staat vast dat een deel van de branden is aangestoken. Een man van 24 is aangehouden op verdenking van brandstichting.

In totaal zijn meer dan 700 gebouwen afgebrand, vooral in de stad Gatlinburg. Ongeveer 14.000 mensen hebben hun huis moeten verlaten. Een deel van hen kan vandaag weer terugkeren.

Een verwoest bedrijfspand in Gatlinburg

Manuel uit Fawlty Towers overleden

Acteur Andrew Sachs bekend van zijn rol als Manuel in Fawlty Towers is overleden. Hij speelde in die serie uit de jaren 70 een kelner uit Barcelona die nauwelijks Engels spreekt. Hoteleigenaar John Cleese, maakte hem in Fawlty Towers vaak belachelijk en sloeg hem als hij iets verkeerds deed.

Sachs zei later dat hij daar soms echt gewond door is geraakt, bijvoorbeeld doordat hij per ongeluk met een echte pan werd geslagen. Andrew Sachs overleed in een ziekenhuis in Londen. Hij was 86 jaar.

Andrew Sachs samen met John Cleese in Fawlty Towers

Bij een bedrijf in Biddinghuizen waar vogelgriep was vastgesteld zijn 85.000 eenden vergast. Ze worden later vandaag door de NVWA afgevoerd. Gisteren werd bij twee bedrijven in Biddinghuizen het virus ontdekt. De fokkerijen liggen minder dan drie kilometer van een bedrijf waar zaterdag het besmettelijke vogelgriepvirus werd vastgesteld.

Een vleeseendenbedrijf in Biddinghuizen wordt geruimd vanwege de vogelgriep

Duitser woont maand lang met dode broer aan keukentafel

In Rostock heeft een Duitse man een maand lang met zijn overleden broer gewoond. Hij belde gisteren de politie; die vonden de dode man zittend aan de keukentafel. Een arts stelde later vast dat de man van 45 een natuurlijke dood was gestorven.

Zijn oudere broer verklaarde dat hij besloot met zijn overleden broer te blijven wonen om zo het verlies te verwerken. Omdat hij de geur van het inmiddels ontbindende lichaam niet meer trok, belde hij de politie, schrijven Duitse media.

Verder vandaag...

Het NOS Journaal komt samen met het NOS Jeugdjournaal en Nieuwsuur uit één decor. Het nieuwe decor is voor het eerst te zien in het NOS Journaal van 18.00 uur. De opvallendste verandering is dat het decor volledig rond is.

In de Ridderzaal in Den Haag wordt de Kindervredeprijs uitgereikt. De prijs gaat naar een kind dat zich inzet voor kinderrechten. Kanshebbers zijn de 12-jarige Davina uit Kameroen, de 16-jarige Kahkashan uit de Verenigde Arabische Emiraten en de 18-jarige Muzoon uit Syrië.

De definitieve uitslagen van de lokale referenda in Arnhem en Rotterdam worden bekendgemaakt. In beide steden kon de bevolking naar de stembus voor een raadgevend referendum over wonen. Rotterdammers mochten zich uitspreken over de vraag of er betere, duurdere huurwoningen moeten komen. In Arnhem ging het om de vraag of er in een klein deel van de polder Stadsblokken-Meinerswijk, op de zuidelijke oever van de Rijn, huizen mogen worden gebouwd.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl