Tiger Woods, terug op de golfbaan
NOS SportAangepast

Woods kent een wisselvallige rentree op de golfbaan

Tiger Woods heeft voor het eerst in vijftien maanden weer een competitief rondje golf gespeeld. De 40-jarige Amerikaan bleek nog niet helemaal de oude. Woods speelt in Nassau met zeventien spelers uit de top-50 een demonstratietoernooi.

Nerveuze Woods staat voor langverwachte rentree

De veertienvoudig majorwinnaar startte goed: na negen holes draaide hij met een score van -3 bovenin mee. Dubbele bogeys op hole 16 en hole 18 wierpen hem echter terug naar +1 en de zeventiende en voorlaatste plaats.

"Het was heerlijk. Lekker om weer die adrenaline door je lijf te voelen stromen", keek Woods terug op zijn eerste wedstrijddag in tijden. "Ik begon aan de eerste hole en voelde dat ik het onder controle had. Ik zat goed in het ritme en kon mijn beste golf spelen."

Dat het later in het rondje minder makkelijk ging en er foutjes in zijn spel slopen, kon zijn humeur niet bederven. "Ik heb een hele tijd niet gespeeld. Ik heb nog een kans om die fouten weg te poetsen. Er komen nog drie dagen en in het weekend wordt er meer wind voorspeld. Hopelijk gaat het dan wat beter."

In augustus 2015 speelde Woods zijn laatste toernooi. Sindsdien onderging hij twee rugoperaties. Aanvankelijk wilde de Amerikaan in oktober zijn rentree maken, maar op het laatste moment zegde hij af. Hij vond dat zijn spel nog te kwetsbaar was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl