NOS VoetbalAangepast

Ajax-uitblinker Sánchez leeft mee met oude club

Sánchez: de vliegtuigramp heeft Nacional erg geraakt

Net als iedereen in Colombia, keek ook Ajax-speler Davinson Sánchez al reikhalzend uit naar de finale in de Copa Sudamericana tussen Atlético Nacional en het Braziliaanse team van Chapecoense. Maar die wedstrijd zal nooit worden gespeeld. Het elftal van Chapecoense verongelukte maandagavond bij een vliegtuigramp.

"Het is heel triest. Het heeft de ploeg van Nacional ook erg geraakt. Maar niet alleen Nacional, de hele voetbalwereld", weet Sánchez, dit seizoen uitblinker in de defensie bij Ajax.

De twintigjarige mandekker stond sinds 2013 onder contract bij Nacional. Hij koos afgelopen zomer voor het avontuur in Amsterdam. Maar hij heeft nog veel vrienden in Colombia, die nu worden geconfronteerd met een vliegtuigramp. "Ik heb een goede band met veel spelers van de club. Ik denk dat iedereen op zijn manier z'n medewerking en hulp heeft aangeboden aan de getroffen families."

Mensen hebben gebeden voor de slachtoffers.

Ajax-verdediger Sánchez

Atlético Nacional was op weg naar een hele fraaie 'dubbel' in de Zuid-Amerikaanse voetbalwereld. Na de Copa Libertadores (de Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League), waren ze nog één zege verwijderd van winst in de Copa Sudamericana (de variant van de Europa League).

Na de ramp maakte Atlético Nacional een heel mooi gebaar richting Chapecoense; ze stelden voor dat de Braziliaanse club de titel zou krijgen.

Sánchez: "Gisteren was er een herdenking in het stadion van Atlético Nacional. Het was een mooi eerbetoon, ik heb het kunnen volgen. Dat de mensen uit Medellin als zodanig naar het stadion kwamen, was prachtig. Die mensen kwamen niet alleen als supporters van één ploeg. Maar ze kwamen om hun steun te betuigen aan de mensen die een droom hadden, net als alle deelnemers aan de Copa."

Dode Braziliaanse voetballers herdacht

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl