De iPhone 5S
NOS Nieuws

Apple maakt excuses voor spam in iCloud-agenda

Een groep Apple-klanten met een iCloud-account, waarmee je bijvoorbeeld agenda-afspraken kunt synchroniseren, heeft al enkele weken last van spam. In hun agenda verschijnen uitnodigingen voor afspraken met Chinese tekens.

Als zij op accepteren of afwijzen drukken is de kans groot dat ze meer berichten krijgen, omdat de afzender ziet dat het account actief is. Dat leidde tot irritatie onder gebruikers.

Apple heeft nu via een journalist van techsite iMore laten weten dat aan een oplossing wordt gewerkt. Ook heeft het bedrijf zijn excuses aangeboden. Daarmee is Apple vrij laat. Techblog 9to5Mac maakte op 9 november melding van de spam en zei toen dat die al een aantal weken rondging. Het gebeurt vaker dat Apple op zich laat wachten met verklaringen.

Hoeveel gebruikers er last van hebben is niet duidelijk. Spam via iCloud is niet nieuw, maar het dook in de afgelopen weken wel steeds vaker op. Vooral voorafgaand en tijdens het afgelopen weekend, rond Black Friday en Cybermonday, werd er veel verstuurd.

Wanneer de problemen helemaal zijn opgelost, is nog onduidelijk. Tot die tijd heeft AppleTips een stappenplan om van de meldingen in je agenda af te komen. De spammers kunnen ook je foto-app bestoken met verzoeken. Dat kun je uitzetten door fotodelen uit te schakelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl