Hui Wang, eigenaar van ADO Den Haag, op de tribune in Utrecht
NOS VoetbalAangepast

Kort geding tussen ADO en Wang op 28 december

Het kort geding tussen ADO Den Haag en grootaandeelhouder Wang Hui dient op 28 december bij de Haagse rechtbank. ADO eist drie miljoen euro van de Chinese eigenaar.

Volgens ADO heeft Wang dat bedrag al in 2015 toegezegd aan de club, maar Wang heeft het geld nooit overgemaakt. ADO zegt over een contract te beschikken waarin Wang belooft te betalen.

Wang betaalt niet, ADO opnieuw in financiële problemen

Afgelopen dinsdag uitte de raad van commissarissen in de aandeelhoudersvergadering haar zorgen over het financiële tekort. Wang was daar zelf niet bij; hij liet zich vertegenwoordigen door zijn zoon Terry.

Wang zelf reageerde een dag later tegenover de NOS verbaasd over het geldtekort. "De vorige keer dat ik in Den Haag was (november 2016, red.) is er niet gesproken over geldproblemen."

Nog geen begroting

De oorspronkelijke datum om een sluitende begroting in te leveren was 1 november, maar de club kwam daarvoor één miljoen tekort. De KNVB verleende ADO een maand uitstel, maar ook de deadline van 1 december werd door ADO niet gehaald omdat het geld van Wang ontbreekt.

De licentiecommissie van de KNVB buigt zich nu over de zaak. Een nieuwe datum waarop de begroting ingediend moet worden is nog niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl