Het peloton op het plein van de Hemelse Vrede
NOS WielrennenAangepast

UCI bevestigt nieuwe Chinese WorldTour-wedstrijd

De komst van een nieuwe Chinese WorldTour-wedstrijd hing al een tijdje in de lucht, maar de internationale wielerbond UCI heeft zojuist bevestigd dat de Ronde van Guangxi in oktober een plekje krijgt op de kalender.

De koers duurt zes dagen en wordt verreden in het zuiden van China, in de regio die grenst aan Vietnam. Tegelijk met de mannen rijden ook de vrouwen daar een wedstrijd. Een jaar later, in 2018, hoopt ook de vrouwenvariant toe te treden tot de WorldTour-kalender.

Aansluitend aan de Ronde van Guangxi wordt ook het jaarlijkse UCI-gala gehouden in China. De afgelopen twee jaar was Abu Dhabi nog de gastheer van het wielerfeest.

De UCI heeft voor de activiteiten in Guangxi een overeenkomst afgesloten met Wanda, een Chinese investeringsmaatschappij. Het bedrijf kwam de afgelopen jaren in het nieuws omdat het de Tour, Vuelta en Giro zou willen overnemen. Daarnaast is het bedrijf voor 20 procent eigenaar van voetbalclub Atlético Madrid.

Ronde van Peking

De laatste keer dat er in China op WorldTour-niveau werd gefietst, was in 2014. Philippe Gilbert was toen de winnaar van de Ronde van Peking.

In totaal telt de WorldTour, de eredivisie van het wielrennen, in 2017 nu 38 koersen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl