NOS SchaatsenAangepast

Michel Mulder: schaatsen in B-groep doet geen pijn

Michel Mulder: ik ben allang blij dat ik hier ben

Komend weekend schaatst Michel Mulder in Astana zijn eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Hij plaatste zich niet, maar mag door de vele afzeggingen meedoen in de B-groep. "Het doet geen pijn om in die groep te starten. Ik ben allang blij dat ik hier ben."

De voorbereiding van Mulder op het seizoen werd verstoord door blessures, met als gevolg dat hij bij de KNSB Cup naast de startbewijzen voor de wereldbekerwedstrijden greep. Daarom moet hij zich tevreden stellen met de kruimels die andere Nederlandse schaatsers voor hem laten liggen.

Toch voelt de olympisch kampioen op de 500 meter en tweevoudig wereldkampioen sprint zich niet te groot voor de B-groep. "Ik had ook thuis op de bank kunnen zitten. Dat heb ik al twee wereldbekerweekenden gedaan, dus ik vind het ontzettend leuk dat ik hier mag rijden."

Keert Mulder weer terug in de top?

Na een teleurstellend seizoen brak Mulder afgelopen voorjaar met trainer Gerard van Velde. Vervolgens begon hij met zijn skeelercoach Desly Hill een nieuwe schaatsploeg: Team Victorie.

Die nieuwe start heeft tot nog toe geen successen opgeleverd. Toch Mulder heeft er vertrouwen in dat het goedkomt. "Ik heb het heel erg na mijn zin en de laatste weken gaat het hartstikke lekker. Ik vind het vooral fijn om te merken dat ik weer beter word."

De vraag is of de 30-jarige Mulder ook weer 's werelds beste kan worden. "Ik denk dat het erin zit. Als ik zo blijf doorgaan, ga ik weer heel ver komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl