Een verwoest bedrijfspand in Gatlinburg
NOS NieuwsAangepast

Meer doden door bosbranden Tennessee

Het dodental van de bosbranden in de Amerikaanse staat Tennessee is gestegen tot zeven. De hulpdiensten hebben afgelopen dag de lichamen van drie slachtoffers gevonden.

Met name de stad Gatlinburg is zwaar getroffen. Een onbekend aantal mensen kan geen kant op en veel gebouwen zijn door het vuur verwoest.

Volgens de politiechef van de stad is bijna een derde van Gatlinburg doorzocht. Begin deze week werden 14.000 mensen uit Gatlinburg geëvacueerd. Hoeveel mensen zijn achtergebleven en hoeveel vermisten er zijn, is onduidelijk.

Reddingsactie

In een stadje verderop zijn drie mensen uit hun huis bevrijd. Ze konden door het vuur niet vertrekken. De burgemeester van het stadje zei vanwege de reddingsactie dat er eindelijk eens wat goed nieuws te melden was.

Ook de autoriteiten in Tennessee kwamen met positief nieuws. Doordat het de afgelopen dagen iets heeft geregend zijn de meeste branden in het gebied onder controle.

De Amerikaanse zangeres Dolly Parton schenkt de getroffen families het komende half jaar duizend dollar per maand. Dolly is zelf opgegroeid in Tennessee en heeft daar ook haar eigen pretpark Dollywood.

Het pretpark bleef grotendeels gespaard. De mensen in het park werden geëvacueerd.

Dolly Parton helpt slachtoffers bosbrand

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl