NOS NieuwsAangepast

Duitse moslimbekeerling opgepakt bij veiligheidsdienst

In Duitsland is een radicaal-islamitische man ontmaskerd bij de binnenlandse veiligheidsdienst BfV. Het gaat om een man van 51 met een Duits paspoort. Hij ging dit jaar aan de slag bij de dienst, meldt Der Spiegel.

Zijn doel was om een bomaanslag te plegen op het hoofdkantoor van de BfV in Keulen, schrijft het blad. Ook probeerde hij online geheimen te verkopen en publiceerde hij radicale commentaren op internet.

De man heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. De BfV bevestigt zijn arrestatie, maar zegt niets over plannen voor een aanslag.

Dubbelleven

De man werd in april bij de BfV aangenomen om verdachte personen in de islamitische gemeenschap op te sporen, maar hij hield er een dubbelleven op na.

Hij zou andere radicale moslims in chatgesprekken hebben gevraagd om te helpen met zijn aanslag en "ongelovigen aan te vallen". Wat hij niet wist, is dat hij online contact had met een andere medewerker van de BfV. Hij werd een maand geleden aangehouden.

Imam

In 2014 bekeerde de man zich tot de islam. Dat deed hij tegenover een salafistische imam uit Berlijn, die nu in Syrië zou vechten voor Islamitische Staat.

Hij hield voor veel mensen geheim dat hij moslim was. Volgens Der Spiegel wist ook zijn familie van niets.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl