​Hidde Turkstra in actie voor Oranje
NOS Sport

Hockeyer Turkstra neemt vervroegd afscheid van Oranje

Hockeyer Hidde Turkstra heeft verrassend afscheid genomen van het Nederlands elftal. Dat meldt Hockey.nl. De verdediger van Rotterdam verkiest zijn maatschappelijke carrière boven een vervolg in Oranje.

De 28-jarige Turkstra maakte in 2013 op 25-jarige leeftijd zijn debuut voor Oranje. Hij kwam in drie jaar tot 44 interlands. Op het EK in 2015, waar Oranje goud won, en op de teleurstellend verlopen Olympische Spelen in Rio (vierde) had Turkstra een basisplaats.

"Ik heb er even de tijd voor genomen om de knoop door te hakken. Dat ik Oranje bereikte was ontzettend mooi. Het was niet makkelijk om een plekje op de toernooien te bemachtigen. Op een gegeven moment voelde het alsof ik nog maar een kleine kans had om met een toernooi mee te gaan. Toen heb ik juist doorgezet en heb ik het gehaald", aldus Turkstra.

Toch heeft hij besloten om zich niet meer beschikbaar te stellen voor het Nederlands elftal. "Om dat allemaal weer op te geven is lastig. Dat wilde ik niet in één dag beslissen. Maar de laatste tijd merkte ik dat meer neigde naar een baan dan naar topsport. Dat is puur op gevoel gegaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl