NOS NieuwsAangepast

Rouwen om Chapecoense: zingen, huilen en een zwart-witlogo

Brazilië rouwt om de ramp die voetbalclub Chapecoense is overkomen. Een toestel met daarin spelers en medewerkers van de club, journalisten die de club volgden en gasten van de club stortte vannacht neer in Colombia.

Bij het stadion van Chapecoense in de Zuid-Braziliaanse stad Chapecó zijn fans bij elkaar gekomen om te rouwen.

Op de Braziliaanse nieuwszenders zijn veel journalisten ook in rouw. Veel zenders hebben het al de hele ochtend over het ongeluk. En daarbij worden ook tranen gelaten.

President Temer van Brazilië heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd. "De overheid zal alles doen om de pijn van de nabestaanden te verlichten", schrijft hij op Twitter.

Chapecoense was onderweg naar Colombia om de finale van de Copa Sudamericana te spelen tegen Atlético Nacional. De Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol heeft die finale uitgesteld en heeft andere activiteiten ook opgeschort.

Zwart en wit

Uit de sportwereld komen ook veel steunbetuigingen aan het Braziliaanse team. FIFA-baas Infantino noemt het een "heel, heel treurige dag voor het voetbal". De KNVB laat weten dat "de gedachten uitgaan naar de slachtoffers op deze tragische dag".

Het Colombiaanse Atlético Nacional twitterde een afbeelding van het logo van de Braziliaanse tegenstander, maar dan in de rouwkleuren zwart en wit in plaats van het normale groen en wit.

In Spanje stonden de spelers van Barcelona en Real Madrid op het trainingsveld een minuut stil bij hun omgekomen Braziliaanse collega's.

Barcelona en Real staan stil bij vliegtuigramp Chapecoense

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl