Studenten barricaderen een klaslokaal
NOS NieuwsAangepast

Man steekt in het rond op universiteitscampus Ohio

Op de universiteit Ohio State in de Amerikaanse stad Columbus heeft een man met een mes elf mensen verwond. De politie onderzoekt of het gaat om terrorisme. De dader, een Somaliër van 18, is doodgeschoten door een agent. Hij was een student van de universiteit.

De man reed met een voertuig in op mensen en stak hen met een slagersmes. Eén van de gewonden ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Volgens Amerikaanse media kreeg de dader in 2014 een permanente verblijfsvergunning voor de VS.

Run, Hide, Fight

De universiteit waarschuwde aanvankelijk op Twitter dat er een schutter rondliep op de campus. Mensen werd geadviseerd om te vluchten, verstoppen en vechten. Dat is een standaardadvies in dergelijke situaties. Het idee is dat mensen zich zo snel mogelijk verschansen en als laatste redmiddel het gevecht aangaan met een aanvaller. Later bleek geen sprake te zijn van een schutter, maar van iemand met een mes.

De campus is vandaag wel open, maar de lessen gaan niet door. Er studeren meer dan 65.000 mensen aan Ohio State. Daarmee is het een van de grootste universiteiten van de VS.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl