NOS NieuwsAangepast

Volgende week weer vrachtwagens over Merwedebrug

De Merwedebrug gaat volgende week weer open voor vrachtverkeer. Minister Schultz heeft dat gezegd in de Tweede Kamer. Wel gaat de brug 's nachts nog een aantal keer dicht.

Op 11 oktober werd de brug afgesloten voor vrachtverkeer omdat er in de draagbalken haarscheurtjes waren ontdekt. Rijkswaterstaat brengt op 48 zwakke plekken stalen platen aan. Als 24 kritieke punten zijn verstevigd, mogen voertuigen zwaarden dan 3,5 ton de brug weer over. Naar verwachting is dat dus volgende week.

Bouwvakkers onwel

De afsluiting voor zwaar verkeer heeft tot veel problemen op de A27 geleid. Bij de brug ontstonden files omdat vrachtwagens van de weg moesten worden geleid. Op alternatieve routes werd het drukker door omrijdende vrachtwagens. Sommige transportbedrijven schatten dat de afsluiting een half miljoen euro per dag kost.

Ook de herstelwerkzaamheden verliepen moeizaam. Nadat vijf bouwvakkers onwel werden, moest zeker vijf keer het werk worden stilgelegd omdat er te hoge concentraties giftige stoffen op de brug werden gemeten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl