In september 2014 ging de schop in de grond voor de bouw van het Google datahotel in Eemshaven. Dat gebouw heeft niets met de smeergeldaffaire te maken.

Vastgoedondernemer Eemshaven ontkent omkopen Google-directeur

Vastgoedondernemer Rudy S. en zijn vrouw ontkennen dat zij een directeur van Google hebben omgekocht. Dat zei hun advocaat vanmiddag in de rechtszaal.

Volgens het OM hebben de twee tussen 2008 en 2010 een bedrag van 1,7 miljoen euro betaald aan toenmalig Google-directeur Simon Tusha. Hij was verantwoordelijk voor de locaties van datacentra van Google. Het geld was afkomstig van TCN, een bedrijf van S. dat een datacentrum in de Eemshaven bezit.

Justitie denkt dat S. invloed wilde uitoefenen op de uitbreiding van Google binnen dat datacentrum. S. en zijn vrouw worden verdacht van witwassen, omkoping en het verhullen hiervan door valse facturen.

Tusha wordt in de VS vervolgd voor belastingfraude en het aannemen van steekpenningen. Volgens de advocaat van S. is zijn cliënt slachtoffer omdat Tusha met zijn verklaringen de schuld zo veel mogelijk bij hem wil leggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl