Thomas Rohler veroverde in Rio goud voor Duitsland bij het speerwerpen
NOS SportAangepast

Geen Olympische Spelen bij Duitse zenders ARD en ZDF

De Duitse publieke televisiezenders ARD en ZDF zullen voor het eerst in de geschiedenis geen rechtstreekse beelden uitzenden van de Olympische Spelen. De zenders hebben geen overeenstemming over de uitzendrechten bereikt met de Amerikaanse eigenaar Discovery Communications. Het gaat om de Spelen van 2018 tot en met 2024.

"De vraagprijs van Discovery lag ver boven wat wij ons kunnen veroorloven", aldus een ARD-woordvoerder. De Duitse televisiekijker is nu aangewezen op Eurosport, dat eigendom is van Discovery. Eurosport heeft aangekondigd de hoogtepunten van de Spelen op het openbare net uit te zenden, maar een deel van de beelden zal alleen tegen betaling worden aangeboden.

Discovery bemachtigde vorig jaar de Europese uitzendrechten voor de Olympische Spelen van 2018 tot en met 2024 tegen een bedrag van 1,3 miljard euro. Het mediabedrijf heeft ondertussen met verschillende partijen overeenstemming bereikt over sublicenties. Volgens het Duitse persbureau DPA vroeg Discovery 300 miljoen euro aan de Duitse tv-zenders, maar wilden ARD en ZDF niet verder gaan dan 200 miljoen euro.

Spelen wel bij de NOS

De NOS verwierf in maart van dit jaar een sublicentie voor de Winterspelen van 2018 in Pyeongchang en de Zomerspelen van 2020 in Tokio. Dat betekent dat de NOS op vrijwel dezelfde manier verslag kan blijven doen van de Spelen als voorheen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl