NOS SportAangepast

Del Potro's Davis Cup-racket is nu van Maradona

Na het winnen van de Davis Cup heeft Juan Martin del Potro, die Argentinië in de finale tegen Kroatië uit geslagen positie terug in de race hielp, zijn racket en shirt aan Diego Maradona gegeven. De voetbalster van weleer was het hele weekend aanwezig in Zagreb als supporter.

Maradona over Del Potro: hij heeft twee grote Argentijnse ballen

"Voor ons was het heel belangrijk dat hij er was. We zijn hem erg dankbaar", zei Del Potro, die zondag een heldenstatus verwierf met een zege op Marin Cilic, nadat hij 2-0 in sets achterstond. Federico Delbonis bezorgde Argentinië daarna het winnende punt.

Op de tribune was Maradona door het dolle heen. "Dank je 'DelPo', dat je me zo ontzettend blij hebt gemaakt. Ons shirt was helemaal nat van het zweet. Je hebt het stadion op stelten gezet."

Grote Argentijnse ballen

En Maradona zou Maradona niet zijn als hij niet een opmerkelijke uitspraak zou doen. "Del Potro zit vanaf nu in de harten van alle Argentijnen. Hij gebruikte twee Argentijnse ballen die niemand anders heeft. Delpo, je was fantastisch!"

Del Potro zelf kan het nog amper geloven. Na vier verloren finales is de Davis Cup eindelijk van Argentinië. "Het is ongelooflijk, een droom die uitkomt. We hebben geschiedenis geschreven en ik heb wel een paar dagen nodig om dat te beseffen."

Dit jaar was de definitieve terugkeer van Del Potro na jaren van blessureleed. Bij de Olympische Spelen in Rio veroverde hij zilver en hij won het toernooi van Stockholm. "Ik moet fysiek nog sterker worden om meer problemen in de toekomst te voorkomen, maar met de Davis Cup op zak slaap ik wel een stuk lekkerder."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl