Michiel Kramer kopt de late gelijkmaker binnen

Kramer voorkomt in 99ste minuut nederlaag Feyenoord

Feyenoord heeft in de veertiende speelronde van de eredivisie op de valreep een nederlaag voorkomen. Door een doelpunt van Michiel Kramer in de 99ste minuut speelden de Rotterdammers met 3-3 gelijk bij FC Utrecht. Op doelsaldo blijft Feyenoord koploper.

De wedstrijd kende een spectaculair begin. Utrecht opende fel en na een fijne steekpass van Nacer Barazite opende Sébastien Haller al na twee minuten de score. Lang duurde de Utrechtse vreugde niet, want twee minuten later profiteerde Dirk Kuijt van balverlies van Yassin Ayoub en was het al 1-1.

Troupée zet Utrecht weer op voorsprong

Het vervolg was beduidend minder spectaculair. Utrecht zocht iets meer de aanval en was via een voorzet van Richairo Zivkovic (maar net voorlangs) dicht bij een tweede treffer. Bij Feyenoord was de wil er wel, maar de passing was veelal te slordig.

Sébastien Haller viert de openingsgoal tegen Feyenoord
    Sébastien Haller (r), Giovanni Troupée (m) en Sofyan Amrabat (r) vieren de 1-0
    Dirk Kuijt is blij met zijn gelijkmaker
    Giovanni Troupée maakt de 2-1
    Eric Botteghin (l), Karim El Ahmadi (m) en Jan-Arie van der Heijden (r) balen
    Utrecht-keeper Robbin Ruiter valt met zijn nek op de grond en verlaat het veld per brancard

Na rust kwam Utrecht al snel opnieuw op voorsprong. Eljero Elia leverde de bal in, Brad Jones stopte een schot van Sofyan Amrabat en Giovanni Troupée was trefzeker in de rebound.

Utrecht voerde de druk daarna flink op en Feyenoord snakte even naar adem. De Rotterdammers leken erger te voorkomen, maar in de slotfase ging het toch weer mis. Ayoub stuitte tot twee keer toe op Jones, waarna Haller het net wel wist te vinden.

Aansluitingsgoal Jørgensen

Nicolai Jørgensen deed daarna iets terug en de Rotterdammers hadden vervolgens negen minuten blessuretijd om nog een punt binnen te slepen. In de 99ste minuut was Kramer met het hoofd bij de tweede paal trefzeker.

De lange blessuretijd was het gevolg van het uitvallen van Robbin Ruiter. De Utrecht-doelman kwam hard op zijn hoofd terecht en moest na een lange blessurebehandeling per brancard het veld verlaten.