NOS SportAangepast

Bloemendaal gaat met een knal de winterstop in

Met een ferme klap heeft Manu Stockbroekx de winterstop in de hoofdklasse ingeluid. De Belgische hockeyer schoot een minuut voor tijd de winnende treffer binnen voor koploper Bloemendaal op bezoek bij Den Bosch: 2-1.

Bloemendaal een minuut voor tijd toch langs Den Bosch

Den Bosch was in de eerste helft juist in de slotfase op voorsprong gekomen toen Austin Smith een strafcorner benutte. Florian Fuchs maakte er daarna met een laag backhandschot 1-1 van.

In de slotminuut pakte Bloemendaal dus toch nog de overwinning. Daarvoor had de ploeg al meermalen de kans gehad het duel te beslissen, maar de uitblinkende doelman Maurits Visser van Den Bosch was de Bloemendaalse aanvallers keer op keer de baas.

Den Bosch heeft de toekomst

Visser is een van de vijf spelers van Den Bosch die tot de selectie van Jong Oranje behoort. Uit die jonge garde wil bondscoach Max Caldas op weg naar de Olympische Spelen van Tokio 2020 het nieuwe Nederlandse elftal formeren. Coach van Jong Oranje is Eric Verboom, die ook coach is van Den Bosch.

Den Bosch weet: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

Bloemendaal gaat met een voorsprong van zes punten op Amsterdam, dat met 5-2 won bij HC Tilburg, de winterstop in. Den Bosch bezet met zijn jonge selectie een knappe vierde plaats, op elf punten achterstand van Bloemendaal.

De Brabanders werden in 2001 voor het laatst landskampioen. Dat was ook de laatste keer dat ze de play-offs haalden.