Simeones zoon velt Juventus, Dzeko blijft scoren voor AS Roma

Giovanni Simeone
    Vreugde bij Genoa en teleurstelling bij Juventus
    Frustratie bij Juventus-coach Massimiliano Allegri

Juventus heeft in de Serie A zijn derde nederlaag van het seizoen geleden. Op bezoek bij middenmoter Genoa werd het 3-1. Binnen het halfuur had de thuisploeg al drie keer gescoord. AS Roma bleef in het spoor van de Turijnse koploper door met 3-2 te winnen van Pescara.

Grote man aan de zijde van Genoa was Giovanni Simeone, de zoon van Atlético Madrid-trainer Diego Simeone. Na dertien minuten stond de 21-jarige Argentijn al op twee treffers.

Het derde doelpunt was een eigen goal van Alex Sandro en acht minuten voor tijd deed Miralem Pjanic uit een vrije trap iets terug voor Juventus, dat nog steeds koploper is met vier punten voorsprong op AC Milan.

Dzeko blijft scoren

Bij eerste achtervolger AS Roma bewees spits Edin Dzeko opnieuw in topvorm te zijn. De Bosnische spits, die donderdag in de Europa League tegen Viktoria Plzen al drie keer het net vond, besliste het duel met Pescara met twee treffers.

Diego Perotti, die donderdag tegen de Tsjechen naam maakte door met een wonderschone 'rabona' (een schot van achter het standbeen) te scoren, tekende uit een strafschop voor de derde treffer. Dat was genoeg voor de zege, ondanks twee doelpunten van de bezoekers: 3-2.

Voor Dzeko waren het al zijn elfde en twaalfde treffer in de Serie A, evenveel als zijn totale productie in de afgelopen twee seizoenen. Kevin Strootman speelde de hele wedstrijd en zag hoe invaller Daniele de Rossi zijn 400ste Serie A-duel mocht bijschrijven.

Edin Dzeko en Diego Perotti vieren een treffer van AS Roma tegen Pescara.