Robert Mühren en Ilias Bel Hassani vieren de derde trefFer van AZ

AZ veel te sterk voor Heracles Almelo

AZ heeft in de eredivisie een eenvoudige zege op Heracles Almelo geboekt. De Alkmaarders leidden in eigen huis na 25 minuten al met 3-0 en zegevierden uiteindelijk met 5-1.

Heracles won in de twaalf eerdere eredivisieduels nog nooit in Alkmaar, maar begon ditmaal best aardig. Zo verprutste Samuel Armenteros een grote kans in de openingsfase en stuitte Brandley Kuwas op AZ-doelman Sergio Rochet.

Het waren echter Wout Weghorst, Ben Rienstra en Iliass Bel Hassani die hun oude ploeg pijn deden. Zo bereidden Rienstra en Bel Hassani de 1-0 (intikker) van Robert Mühren voor en kopte Weghorst raak uit een hoekschop van Bel Hassani.

AZ bleef aanvallen en na knap werk van Ridgeciano Haps tikte Mühren ook de 3-0 binnen. De Alkmaarders namen daarna iets gas terug, maar hadden vlak voor rust op 4-0 moeten komen. Weghorst schoot vanaf de stip echter over.

Vlak na rust miste Mühren nog eens twee kansen, waarna Armenteros zowaar iets terugdeed. De spits werd gevloerd door Ron Vlaar en was vervolgens trefzeker vanaf elf meter.

Heel even leek het weer een beetje spannend te worden, maar AZ nam al snel het heft weer stevig in handen. De thuisploeg creëerde met mooi voetbal kans op kans en mocht het zichzelf slechts kwalijk nemen dat de afronding te wensen overliet, al had Heracles-doelman Bram Castro daar ook een groot aandeel in.

Een kwartier voor tijd vond Dabney dos Santos op aangeven van Mattias Johansson wel het net. De invaller maakte daarmee een einde aan de doelpuntenreeks van Weghorst en Mühren, die de laatste twaalf goals van AZ voor hun rekening namen.

Alireza Jahanbakhsh zorgde met een prachtige pegel voor het slotakkoord.

Robert Mühren heeft AZ op 1-0 gezet
    Voor de wedstrijd zijn de trainer John Stegeman en John van den Brom wel in voor een grap