Michel Breuer (l) in duel met Abdul Ajagun

Sparta toont karakter en pakt punt tegen Roda JC

Sparta Rotterdam heeft thuis met pijn en moeite een punt gepakt tegen Roda JC, dat een 2-0 voorsprong én zijn tweede zege van het seizoen uit handen gaf: 2-2. De Limburgers zijn wel al zes duels op rij ongeslagen en staan de laatste plaats af aan Go Ahead Eagles.

In de eerste helft viel er lange tijd weinig te genieten. Aan inzet geen gebrek en het spel golfde weliswaar op en neer, maar door een gebrek aan creativiteit en kwaliteit mondde dit zelden uit in kansen.

Op slag van rust kwamen de Limburgers toch op voorsprong. Een korte corner leek te mislukken, maar Mikhail Rosheuvel kon de bal toch nog voorslingeren en Chris Kum kopte raak.

Toch nog een punt voor Sparta, Kenneth Dougall (m) zorgt voor de gelijkmaker
    Nestoras Mytides heeft Roda JC op 0-2 gezet
    Roda JC viert de openingstreffer
    Benjamin van Leer, doelman van Roda JC, is blij met de 0-1
    Roda JC-trainer Yannis Anastasiou geeft zijn ploeg aanwijzingen

In de tweede helft leek Roda het duel al snel te beslissen. Na balverlies van Rick van Drongelen belandde de bal via Abdul Ajagun bij Nestoras Mytides en de Cyprioot maakte netjes zijn eerste eredivisietreffer.

Eredivisiedebuut Pogba

De invallers Loris Brogno en Mathias Pogba, die zijn debuut maakte in de eredivisie, brachten de spanning na ruim een uur weer terug. Na goed terugkoppen door de Fransman kwam de bal via via bij Brogno terecht en de Belg schoot fraai raak. Sparta voerde de druk daarna flink op en na een hakje van Brogno tekende Kenneth Dougall voor de gelijkmaker.

Beide ploegen gingen daarna op jacht naar de winnende treffer en met name Roda was daar nog dicht bij. Ajagun schoot de bal echter tegen de paal.

Alle ballen op Pogba

Het "alle ballen op Pogba" dat vanaf de tribunes klonk, herkende de aanvaller nog niet, maar de tegen Roda JC ingevallen Mathias Pogba is vast van plan de Rotterdamse fans blij te maken. "Ik wil daar alles aan doen."

Het duurde door blessures even voordat de broer van Manchester United-vedette Paul, de duurste speler ter wereld, zijn opwachting kon maken voor Sparta. En zijn reputatie was hem vooruit gesneld. "Dat is volgens mij positief. Ik zal mijn best doen het waar te maken."