FC Groningen feliciteert Tom van Weert met de 0-2

FC Groningen legt PEC Zwolle over de knie

FC Groningen is dankzij een 4-0 zege bij PEC Zwolle van de dertiende naar de tiende plaats geklommen. Het was al de tiende keer in vijftien bezoeken aan Zwolle dat de Groningers de volle buit pakten.

Al na 40 seconden was het 0-1: na een een-twee met Ruben Jenssen schoof Simon Tibbling de bal in de verre hoek. PEC reeg daarna de kansen aaneen, maar Mustafa Saymak, Wout Brama, Kingsley Ehizibue en Queensy Menig mikten niet goed of stuitten op doelman Sergio Padt.

Nog voor rust werd het allemaal nog erger voor de thuisclub: drie minuten nadat hij de paal had geraakt, scoorde Tom van Weert. Hij deed dat fraai (met de hak achter het standbeen langs), maar stond bij de voorzet van Hans Hateboer wel buitenspel.

Prachtige stift Bacuna

In de tweede helft waren de eerste kansjes voor de Zwollenaren Menig en Ehizibue, maar weer ging de bal er niet in. Na een uur nam FC Groningen het heft in handen, al leverde dat aanvankelijk geen treffers op. Een prachtige stift van Juninho Bacuna landde op het dak van het doel en twee schoten van Tibbling bleken geen probleem voor doelman Mickey van der Hart.

In het laatste kwartier drukte Groningen dan toch door. Albert Rusnák schoof de bal langs Van der Hart na een soepele aanname en Mimoun Mahi verschalkte de keeper vanaf de rand van de zestien met een knal in de kruising. In blessuretijd mocht Rusnák nog een strafschop nemen, maar die verdween naast het doel.

Simon Tibbling verschalkt Mickey van der Hart: 0-1
    FC Groningen viert de 0-1
    Tom van Weert heeft de op de paal geschoten
    Bram van Polen baalt na de tweede tegentreffer
    Albert Rusnal schiet 0-3 binnen
    Karagounis stond pas vier minuten in het veld toen hij (weer) geblesseerd raakte