Adnane Tighadouini redt een punt voor Vitesse
NOS VoetbalAangepast

Excelsior moet zich tevreden stellen met punt bij Vitesse

Excelsior heeft aan de uitwedstrijd tegen Vitesse een punt overgehouden. De Rotterdammers hadden na de snelle 2-0 voorsprong echter wellicht op iets meer gehoopt dan een 2-2 gelijkspel.

De thuisploeg bepaalde lange tijd het beeld van de wedstrijd, maar in het eerste kwartier was er van enige controle totaal geen sprake. Elke bal werd ingeleverd bij de Rotterdammers, die vervolgens met splijtende aanvallen door de panikerende Arnhemse defensie dansten.

Twee ervan hadden succes. Nigel Hasselbaink deed beide keren het voorbereidende werk en Hicham Faik schoot twee keer knap binnen. Al zag Vitesse-doelman Eloy Room er zeker bij de eerste inzet niet helemaal zonder zonde uit. Hasselbaink kreeg zelf ook nog een flinke kans, maar die verprutste hij.

Na een kwartier had Vitesse de boel weer op orde en tien minuten later lag de bal in het net: Ricky van Wolfswinkel scoorde kalmpjes vanaf de stip. De gelijkmaker liet wat langer op zich wachten. Pas een dik kwartier voor tijd was invaller Adnane Tighadouini het trefzekere eindstation van een snelle counter.

Vitesse ontbeerde vervolgens de klasse om door te drukken en de winst te pakken. Excelsior oogde in de slotfase zelfs veel gevaarlijker, maar gescoord werd er niet meer.

  • Pro Shots
    Ricky van Wolfswinkel schiet feilloos binnen
  • Pro Shots
    Stanley Elbers (l) en doelpuntenmaker Hicham Faik (r) vieren de 0-2
  • Pro Shots
    Eloy Room werd al vroeg in de wedstrijd voor de eerste keer gepasseerd
  • Pro Shots
    De Vitesse-supporters waren niet blij met het vertoonde spel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl