NOS SportAangepast

Kroatië weer op voorsprong in Davis Cup-finale

Davis Cup: Kroatie weer op voorsprong tegen Argentinie

Kroatië heeft in de Davis Cup-finale tegen Argentinië weer de leiding genomen. In het dubbelspel wonnen Marin Cilic en Ivan Dodig met 7-6 (2), 7-6 (4), 6-3 van Juan Martín Del Potro/Leonardo Mayer.

Cilic en Del Potro kregen de voorkeur boven de oorspronkelijk opgestelde Franko Skugor en Guido Pella. In een duel dat maar zeven breakpoints telde, maakte vooral Cilic die keuze waar: op de belangrijke punten was hij op zijn best.

Bij Argentinië bleek Mayer de zwakke schakel. Hij leverde twee keer zijn opslag in en ook in de tiebreaks ging het mis als hij serveerde.

Tweede voor Kroatië, of eerste voor Argentinië?

Cilic kan morgen de titel voor Kroatië pakken door het enkelspel tegen Del Potro te winnen. Wint de Argentijn, dan wordt de finale beslist door de partij tussen de Kroaat Ivo Karlovic en de Argentijn Federico Delbonis.

Kroatië jaagt in Zagreb op een tweede Davis Cup-titel na de winst van 2005, toen de finale tegen Slowakije werd gewonnen.

Argentinië was de laatste tien jaar drie keer verliezend finalist. Het stond als enige land in 116-jarige geschiedenis van de Davis Cup vier keer in de finale zonder het toernooi ooit te winnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl