Jaap van Dorp
NOS SportAangepast

Curlingmannen naar WK en OKT

De Nederlandse curlingmannen hebben op de EK in Glasgow het felbegeerde ticket voor de WK en het OKT bemachtigd. Oranje versloeg Oostenrijk in het beslissende derde duel van de play-off met 6-5. Het is de eerste keer sinds 1994 dat Nederland zich plaatst voor de WK voor A-landen.

Nadat Oranje zaterdagmiddag de stand in de play-off (best-of-3) op gelijke hoogte had gebracht, leek het in het derde duel alsnog mis te gaan. Oostenrijk kwam snel met 2-0 voor. De Oranjeheren herstelden die achterstand en stonden na acht ends zelfs met 5-4 voor.

Oostenrijk kwam nog op 5-5, maar in het laatste end haalde Oranje de zege toch nog binnen. De WK vinden begin volgend jaar plaats in het Canadese Edmonton. Het OKT, op een nog onbekende locatie, wordt eind 2017 gehouden. Nederland is een van de kandidaten om het evenement te organiseren.

Ambassadeurs van de curlingsport

Op de website van de Nederlandse curlingbond wordt lyrisch gesproken over het team van skip Jaap van Dorp. "Het is geweldig om te zien hoe het team vol passie en overgave aan het werk is", zegt Sander Haas. "Dit zijn topsporters die iets unieks presteren."

Het team dat bestaat uit Van Dorp, Carlo Glasbergen, Wouter Gösgens en Wouter Hoekman komt alle verschillende delen van het land en trainen bijna elke avond op de curlingbaan in Zoetermeer. "Het zijn echte ambassadeurs van de curlingsport."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl