ChristenUnie-lijsttrekker Segers op het partijcongres in Nijkerk
NOS NieuwsAangepast

ChristenUnie: Mark Rutte is vijand van het gezin

ChristenUnie-lijsttrekker Segers heeft in een speech voor zijn partij hard uitgehaald naar premier Rutte. Hij vindt dat de VVD-leider er verantwoordelijk voor is dat gezinnen met één kostwinner inmiddels "zes keer zoveel belasting betalen als tweeverdieners".

"Dit kabinet is een vijand van gezinnen", zei hij op het partijcongres in Nijkerk, "Mark Rutte is een vijand van gezinnen". Volgens hem staat er tegenwoordig een boete op het besluit om mantelzorger te worden of voor de kinderen te gaan zorgen.

Veilingmeester Pechtold

Ook andere politieke kopstukken kregen kritiek. Segers zei bijvoorbeeld dat "veilingmeester Pechtold de christelijke cultuur bij het oud vuil heeft gezet".

Hij vindt dat het erop lijkt dat D66 met onderwerpen als het afschaffen van de Zondagswet en stervenshulp bij een voltooid leven consequent de bijl aan de wortels van de joods-christelijke cultuur zet. Dat is "desastreus", zei hij.

Gezin centraal

Het congres van de ChristenUnie heeft verkiezingsprogramma voor de komende verkiezingen goedgekeurd. Het gezin staat daarin opnieuw centraal.

Segers zei vanmorgen al in het NOS Radio 1 Journaal dat hij 1,1 miljard van de meevaller van 4,3 miljard naar gezinnen wil laten gaan. Die gaan er volgens hem anders fiks op achteruit door de stijgende zorgpremie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl