D66-Kamerlid Verhoeven, met (links) op de achtergrond minister Van der Steur
NOS Nieuws

D66: Van der Steur blundert opnieuw

D66-Kamerlid Verhoeven is boos over uitspraken van minister Van der Steur in het AD. Hij vindt dat Van der Steur het declaratieschandaal bij de ondernemingsraad van de Nationale Politie bagatelliseert.

Van der Steur zegt in een interview dat de 1,5 miljoen euro die verkeerd zou zijn besteed, "wel even in perspectief" moet worden gezien. Hij wijst erop dat er komende week in de Tweede Kamer over een investering van 5,5 miljard euro in begroting wordt gesproken. Ten opzichte van dat bedrag "is het misschien wel iets minder geld", zegt hij. "Maar het is goed dat we alles uitzoeken."

Nieuwe blunder

Verhoeven vindt dat Van der Steur daarmee "opnieuw" een blunder begaat. "Hij doet nu net of het minder erg is, omdat het 'maar' om 1,5 miljoen gaat. In elk normaal bedrijf is diefstal van 10 euro uit de kassa reden tot ontslag op staande voet."

Het D66-Kamerlid vindt dat de uitspraken getuigen van wereldvreemdheid. "Politie en de aanpak van terrorisme zijn serieuze zaken, die niet laconiek schouderophalend mogen worden benaderd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl