In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Ambulancedief blijkt psychiatrisch patiënt

Een man die eerder deze week na het stelen van een ambulance in Maastricht een dollemansrit maakte over de A2 naar Born, was een psychiatrisch patiënt. Hij is een cliënt van de Limburgse GGZ-instelling Mondriaan.

De 32-jarige man uit Valkenburg maakte in de nacht van dinsdag op woensdag tijdens de rit nog een tussenstop bij een tankstation. Na het stelen van wat spullen, stapte hij weer in en reed verder met zwaailicht en sirene aan. De politie slaagde er uiteindelijk in de man klem te rijden en terug te brengen naar de GGZ-instelling.

Volgens de partner van de man wist de joyrider kort daarna weer te ontsnappen door een raam uit zijn kamer te halen. Nog dezelfde avond werd hij in Maastricht teruggevonden.

Gesloten afdeling

"Hoe is het mogelijk dat iemand die op een gesloten afdeling zit en door zijn huidige gemoedstoestand een potentieel gevaar voor zichzelf en anderen vormt, twee dagen achter elkaar kan ontsnappen?", zegt de partner van de Valkenburger die via 1Limburg zijn kritiek uit op het toezicht van de instelling.

Mondriaan wil niet reageren en beroept zich op privacy.

Advertentie via Ster.nl