Juan-Martin Del Potro
NOS SportAangepast

Del Potro maakt er 1-1 van in Davis Cup-finale

Na de eerste dag van de Davis Cup- finale tussen Kroatië en Argentinië is de stand in evenwicht: 1-1. Juan Martín Del Potro rekende in de tweede partij in vier sets af met medeservicekanon Ivo Karlovic: 6-4, 6-7 (6), 6-3,7-5.

Del Potro (ATP-38) boekte zijn vijfde zege op Karlovic (ATP-20) in zes duels. Hij pakte de eerste set door na een break in de eerste game vrijwel al zijn opslaggames op love te winnen.

Ook in de tweede set kreeg Karlovic, die zijn vele afzwaaiers compenseerde met de ene na de andere ace, geen vat op de opslag van Del Potro. Die was alleen in de tiebreak (van 6-4 naar 6-8) niet bij de les. De Argentijn bleef soeverein serveren en had in de derde en vierde set aan één break genoeg voor de setwinst.

Cilic verslaat Delbonis en zet Kroatië op voorsprong

Eerder op de dag worstelde Marin Cilic zich met 6-3, 7-5, 3-6, 1-6, 6-2 langs Federico Delbonis. De Kroaat (ATP-6) klopte de nummer 41 van de wereld in hun twee eerdere duels (op gravel) en ook nu leek hij op weg naar een overtuigende zege.

In de derde set haperde Cilic' opslag echter opeens. Een eerste break poetste hij nog weg, maar vanaf 3-3 verloor hij zeven games op rij. Hij leverde de vierde set in door een simpele smash te missen. Na een korte pauze keerde hij als herboren terug. Zijn opslag liep als vanouds en Delbonis kwam er niet meer aan te pas.

Diego Maradona is aandachtig toeschouwer in Zagreb

Zaterdag is het dubbelspel, alvorens zondag de resterende enkelpartijen op het spel staan. Kroatië won de Davis Cup eenmaal, in 2005. Argentinië bereikte vaker de finale (vier keer eerder), maar won nog nooit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl