Peter Bosz
NOS VoetbalAangepast

Bosz heeft nog geen zekerheid over Ziyech: hij is wat kilootjes verloren

Peter Bosz kan zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen mogelijk niet beschikken over Hakim Ziyech. De spelmaker trainde vrijdagochtend voor het eerst weer mee, maar zijn meespelen is nog onzeker.

"Hij is goed ziek geweest en heeft behoorlijk wat kilo's verloren. Hij heeft een gedeelte van de training meegedaan en gisteren de wedstrijd vanaf zijn bank bekeken. We gaan zaterdag kijken hoe hij ervoor staat. Maar hij moet echt honderd procent fit zijn."

Hakim Ziyech opnieuw belangrijk voor Ajax

Bosz stuurde donderdagavond tegen Panathinaikos een onervaren elftal, dat voor een deel uit tieners bestond, de wei in. Zijn vertrouwen werd niet beschaamd en het piepjonge elftal heeft hem in positieve zin verrast.

"Het begin was wat rommelig, maar als team hebben we een uitstekende wedstrijd gespeeld", zei Bosz op de persconferentie in aanloop naar het uitduel met sc Heerenveen. "Maar dat is ook logisch met die jonge jongens, waarvan sommigen zelfs hun debuut in de basis maakten."

Kantoor

Bosz ontbrak op de training vrijdagochtend en op zijn kantoor bekeek hij het duel met de Grieken nog eens. "Ik vind het belangrijk om de wedstrijd gedetailleerd terug te kijken", zei Bosz, die tegen Heerenveen vermoedelijk toch vasthoudt aan zijn inmiddels vaste waarden.

Spelers als Kenny Tete, inmiddels bankzitter onder Bosz, kreeg donderdagavond weliswaar speeltijd en liet een goede indruk achter. "Ze hebben laten zien dichter bij de basis te zitten. In die spaarzame minuten die ze krijgen, moeten ze het laten zien."

Keuzes maken hoort bij mijn job en voor mij is er geen verschil of ik dat bij Heracles, Vitesse of Ajax doe.

Peter Bosz

Tijdens de eerste maanden van zijn dienstverband bij Ajax heeft Bosz al een aantal beslissingen van omvang gemaakt. Bepaalde spelers komen niet meer in zijn plannen voor. En het drietal Anwar El Ghazi, Riechedly Bazoer en Nemanja Gudelj werd om uiteenlopende redenen al uit de selectie gezet.

"Keuzes maken hoort bij mijn job en voor mij is er geen verschil of ik dat bij Heracles, Vitesse of Ajax doe. Keuzes met betrekking tot wie laat ik spelen, hoe gaan we spelen en waar we drukzetten", aldus Bosz.

"Maar je hebt met mensen te maken en het is het minst leuke van mijn werk om spelers teleur te stellen. Maar wat mensen ervan vinden interesseert me niks en dat het wordt uitgelicht is logisch."

Ajax heeft het Australische talent Sebastian Pasquali vrijdag vastgelegd. De pas zeventienjarige middenvelder tekende bij de club uit Amsterdam een contract voor twee jaar, maakte Ajax bekend. Pasquali, die ook een Italiaans paspoort heeft, debuteerde onlangs in de hoofdmacht van Melbourne Victory, dat uitkomt in de Australische A-League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl