NOS NieuwsAangepast

Tientallen doden bij treinongeluk Iran

Tientallen doden bij treinbotsing in Iran

Bij een botsing tussen twee passagierstreinen in Iran zijn zeker 43 mensen omgekomen. Ongeveer honderd reizigers raakten gewond. Het ongeluk gebeurde in de stad Shahroud, 250 kilometer ten oosten van Teheran.

Een van de treinen botste bij een afgelegen station op een stilstaande trein. Provinciegouverneur Mohammad Reza Khabbaz heeft tegen de Iraanse staatstelevisie gezegd dat de intercity mogelijk stil kwam te staan door een technisch mankement dat werd veroorzaakt door winters weer.

Vier wagons ontspoorden en twee vlogen in brand. Verwacht wordt dat het dodental nog oploopt. In de treinen zaten ruim 400 passagiers. 48 van hen zijn nog niet teruggevonden. Onder de doden zijn volgens Iraanse media zeker vier medewerkers van het spoorwegbedrijf.

Moeilijk bij te komen

De reddingsoperatie wordt bemoeilijkt doordat hulpverleners er moeilijk bij kunnen komen. Ongeveer honderd mensen zouden zijn gered en worden naar ziekenhuizen in de nabijgelegen steden Semnan en Damghan gebracht.

Het spoorwegnetwerk van Iran is erg verouderd. Door de sancties van de internationale gemeenschap om het Iraanse nucleaire programma, was het tot vorig jaar lastig voor Iran om het spoor te moderniseren met buitenlandse veiligheidstechnieken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl