NOS NieuwsAangepast

Aanval in Frans rusthuis mogelijk gepleegd door ex-militair

De man die gisteravond in Frankrijk een rusthuis voor missionarissen binnendrong en daar een vrouw doodstak, had vermoedelijk geen banden met islamitische terroristen. Dat heeft het Franse OM bekendgemaakt. Franse media melden dat het gaat om een ex-militair van 47 die in het rusthuis heeft gewerkt.

De naam van de man is niet bekendgemaakt. Aanklager Christophe Barret wilde alleen zeggen dat de dader moet worden gezocht "in de entourage" van het rusthuis.

Meer dan honderd politiemensen zijn bezig met een klopjacht, maar de man is nog niet gevonden.

Getuigen hadden gezegd dat de indringer niet alleen een mes, maar ook een afgezaagd jachtgeweer bij zich had. In de buurt van het rusthuis heeft de politie een auto gevonden waarin een luchtgeweer lag "en nog wat andere zaken" waarmee de identiteit van de aanvaller kon worden vastgesteld. Vermoedelijk lagen in de auto de identiteitspapieren van de man.

Vastgebonden

De vrouw die is doodgestoken was een personeelslid van het rusthuis in Montferrier-sur-Lez. Een collega van haar heeft de politie gealarmeerd.

De 59 bewoners van het rusthuis voor religieuzen zijn allemaal ongedeerd gebleven. Het zijn katholieke geestelijken die jaren in Afrika hebben gewerkt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl