NOS NieuwsAangepast

Onrust en honderden arrestaties in Bulgaars vluchtelingenkamp

In een vluchtelingenkamp in het zuiden van Bulgarije zijn honderden bewoners in opstand gekomen. Ze staken gistermiddag autobanden en meubels in brand en gooiden stenen naar de politie. Die zette daarop een waterkanon in.

Later op de avond escaleerde de situatie. De politie schoot toen ook met rubberkogels en arresteerde meer dan 200 mensen.

Het is onrustig in het kamp sinds het een paar dagen geleden hermetisch werd afgesloten. Niemand mocht het kamp meer in of uit omdat er volgens lokale media besmettelijke huidziekten heersen. Volgens de Bulgaarse organisatie die de vluchtelingenopvang regelt, klopt dat niet.

Rellen in Bulgaars vluchtelingenkamp

Eerdere protesten

In het kamp in Charmanli, vlak bij de Turkse grens, verblijven zo'n 3000 mensen. Ze komen voornamelijk uit Afghanistan en Syrië. Vorige maand waren er ook al protesten omdat de migranten naar West-Europa willen.

Mensen die in Charmanli wonen, eisen dat het kamp wordt gesloten. Ze hielden in de buurt betogingen en werden daar gisteren bij gesteund door tientallen nationalisten uit andere regio's die met bussen naar Charmanli waren gekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl