file
NOS NieuwsAangepast

Opnieuw megadrukke avondspits, maar ditmaal zonder regen

Voor de vierde keer deze maand was het zeer druk tijdens de avondspits. Ditmaal was de oorzaak niet de overvloedige regenval, want het was droog. Op het hoogtepunt van de spits, even na half zes, telde de ANWB 789 kilometer file.

Volgens Wijnand Zwaan van de ANWB is november traditioneel een hele drukke filemaand.

Het was al vroeg druk vanmiddag vanwege een aantal ongevallen. Dat leidde ertoe dat de files ook vroeg begonnen, vooral rond Rotterdam was en bleef het lang druk.

Rijstroken

Een ongeluk op de A28 bij Amersfoort met drie vrachtwagens leidde tot lange files, ook op de A1 en de A27. Een aantal rijstroken moest worden afgesloten. De vrachtwagenchauffeurs zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht, de weg blijft voorlopig nog afgesloten.

In de top vijf van drukste spitsen van het jaar worden alle plekken bezet door spitsen uit de maand november, vier avondspitsen en een ochtend. De drukste spits was op 1 november, toen er 's avonds op het hoogtepunt 928 kilometer file stond. Dat was toen te wijten aan de regen.

Verder waren 10 november (882 kilometer) en 15 november (877) extreem druk. De ochtendspits van 15 november was goed voor 822 kilometer en een vierde plaats op de ranglijst. Ook tijdens al deze spitsen regende het.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl