Hulpdiensten controleren de getroffen woningen in Rotterdam
NOS NieuwsAangepast

Bewoners trillende huizen Rotterdam weer naar huis

De bewoners van 24 portiekwoningen die aan het eind van de middag werden ontruimd, mochten rond 22.00 uur vanavond weer naar huis. De woningen werden geëvacueerd omdat bewoners hevige trillingen hadden gevoeld. Bouwtechnisch onderzoek heeft uitgewezen dat de vooroorlogse huizen stabiel en veilig zijn. Morgen worden in de woningen trillingsmeters geplaatst.

De trillingen in huizen aan de Allard Piersonstraat begonnen al enkele dagen geleden. In acht woningen werden scheurtjes ontdekt, maar dat lijkt te gaan om oude schade. De dienst Bouw en Woningtoezicht van de gemeente Rotterdam doet nog verder onderzoek naar de oorzaak van de trillingen. Mogelijk hebben die te maken met wegwerkzaamheden in de buurt.

Zo'n dertig tot veertig bewoners werden enkele uren opgevangen in een moskee in de straat. Buurtbewoners aan de overkant van de straat die niet werden geëvacueerd, zeggen ook trillingen te hebben gevoeld. Zij denken dat er mogelijk een verband is met wegwerkzaamheden aan de Beukelsweg.

De veiligheidsregio zegt dat alle opties nog open liggen bij het onderzoek naar de oorzaak van de trillingen. Bouw en Woningtoezicht helpt bij het onderzoek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl