GroenLinks-Kamerlid Van Tongeren bij het debat over de gaswinning in Groningen
NOS NieuwsAangepast

#ProLiesbeth hoopt Van Tongeren op GroenLinks-lijst te krijgen

Op Twitter en Facebook is een actie gestart om Kamerlid Liesbeth van Tongeren toch op de GroenLinks-kandidatenlijst voor de Tweede Kamer te krijgen. Met #proLiesbeth worden leden opgeroepen Van Tongeren hoog op de lijst te plaatsen. Vanaf 1 december kunnen leden via een onlinereferendum hun voorkeur uitspreken over de conceptkandidatenlijst.

Vrijdag maakte Van Tongeren zelf bekend dat haar naam op de nieuwe lijst ontbreekt. De reden is niet bekendgemaakt. Ze zegt dat ze zich ruim zes jaar met "volle overtuiging" voor GroenLinks heeft ingezet. Van Tongeren was eerder directeur van Greenpeace en kwam in 2010 op nummer 3 de Kamer binnen voor de oppositiepartij. Ze voerde het woord over klimaat, energie, milieu, natuur en verkeer.

Luistert goed

Uit reacties op Twitter blijkt dat haar inzet als Kamerlid wordt gewaardeerd. "Liesbeth van Tongeren is een uitstekend, zeer groen Kamerlid", staat op petitie.nl. "En luistert goed naar de gedupeerden van gaswinning in het Noorden. GroenLinks-leden kunnen haar op de kieslijst zetten. Maar daarvoor moet zij bij meer dan 50 procent bovenaan de lijst staan!"

Op 15 december wordt de uitslag van het online-referendum bekendgemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl