NOS VoetbalAangepast

Cocu: via Atlético uit moeilijke periode komen

Cocu: via Atlético uit moeilijke periode komen

De laatste weken verlopen niet bepaald soepeltjes voor PSV. De Eindhovenaren zijn uitgeschakeld voor de volgende ronde van de Champions League en in de eredivisie staat de ploeg zes punten achter koploper Feyenoord.

Om het dan op te moeten nemen tegen de verliezend finalist in de Champions League van vorig seizoen, zou bij PSV voor knikkende knieën kunnen zorgen.

Maar niet bij Phillip Cocu. Op de persconferentie van dinsdag liet hij weten de wedstrijd juist te zien als de uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg uit het slop te trekken. "Het biedt kansen. Je moet altijd kijken of je dit soort wedstrijden aan kan grijpen om uit een moeilijke fase te komen."

"Geen enkele wedstrijd in de Champions League is makkelijk, maar we moeten er wel elke wedstrijd alles aan doen om een goed resultaat te halen. En dat kan dan ook weer een zetje in de goede richting geven. Daar gaan we morgen voor knokken."

Sparen voor ADO?

Met maar één punt uit vier duels rest PSV alleen nog de strijd om plek drie, die recht geeft op overwintering in de Europa League. Aangezien de Eindhovenaren concurrent FK Rostov in het laatste groepsduel nog thuis ontvangen, ligt het voor de hand dat de ploeg zich richt op het competitieduel met ADO van komende zaterdag.

Maar daar wil Cocu vooralsnog weinig van weten. "Dat is zeker een belangrijke wedstrijd voor ons, maar morgen ook. Een resultaat halen, dat kan ook een gelijkspel zijn, kan nog wel eens heel belangrijk worden voor een eventuele overwintering."

"We zijn nog niet met ADO bezig, maar we kijken wel welke spelers er fit genoeg zijn om een wedstrijd op dit niveau te kunnen spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl