Jürgen Klinsmann
NOS VoetbalAangepast

Klinsmann ontslagen bij VS

De Amerikaanse voetbalbond heeft bondscoach Jürgen Klinsmann ontslagen. De 52-jarige Duitser wordt verantwoordelijk gehouden voor de matige prestaties van het nationale team.

Klinsmann, die ook als technisch directeur fungeerde, was sinds 2011 in dienst van de Amerikanen. Het is nog niet bekend wie Klinsmann opvolgt.

Hij bereikte in 2014 met de VS de achtste finales van het WK, waarin eervol na verlenging met 2-1 van België werd verloren.

Teleurstellende prestaties

Daarna verging het Klinsmann een stuk minder met zijn ploeg. De VS stelde vorig jaar teleur met de vierde plaats bij de Gold Cup, het equivalent van het EK voor landen uit Noord- en Midden-Amerika.

Dit jaar toonde de VS sportief geen verbetering. Het land verloor zijn eerste twee WK-kwalificatieduels met Mexico (2-1) en Costa Rica (4-0) en moet aan de bak om zich alsnog voor het WK in Rusland te kwalificeren.

Loopbaan

Klinsmann begon zijn trainersloopbaan in 2004 bij het Duitse elftal, waarmee hij in 2006 in eigen land de halve finales van het WK haalde. Hij was ook kortstondig coach van Bayern München (2008-2009), om in 2011 aan de slag te gaan in de Verenigde Staten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl